1.9.2016, Ljubljana: VABIMO- 14.9.2016 ob 10h Strokovni posvet o najemnem trgu v Republiki Sloveniji

Torek, 6. september 2016 - 08:27

Na GZS-Zbornici za poslovanje z nepremičninami in Slovenskem združenju FIABCI Slovenija po sprejetju Resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu na slovenskem nepremičninske trgu pričakujemo večje povpraševanje po najemnih stanovanjih.

Se bodo deleži lastniških stanovanj zmanjšali in se bo s tem posledično povečalo povpraševanje po najemih nepremičnin?

V tujini je najemni trg zakonsko urejen, kaj pa pri nas?

Predstavili bomo glavne značilnosti dveh anket o najemnem trgu v Sloveniji (Urbanističnega inštituta in Mladinskega sveta Slovenije) in opozorili na najbolj pereče težave bodočih najemnikov z lastniki nepremičnin kot tudi lastnikov nepremičnin z najemniki.

Kje so največje napake izvajalcev storitev posredovanja, lastnikov in kje najemnikov?

S pomočjo posveta želimo javnosti prenesti strokovna priporočila in smernice nepremičninske stroke za bodočo ureditev najemnega trga pri nas. Zbližali bomo mlade in ostale deležnike ter predstavnike nepremičninskih družb kot izvajalce storitev na najemnem trgu za povečanje medsebojnega zaupanja pri opravljanju in najemanju storitev. Na enem mestu bodo vsi pomembni udeleženci odkrito spregovorili o problemih in rešitvah za oblikovanje dobre prakse najemnega trga v Sloveniji. 

Strokovni posvet je namenjen vsem udeležencem najemnega trga, lastnikom nepremičnin, najemnikom, mladim, nepremičninskim družbam, nepremičninskim strokovnjakom, predstavnikom ministrstev in lokalnih skupnosti.

Posvet bo potekal v prostorih GZS, Ljubljana, Dimičeva 13, v dvorani A. Udeleženci imate možnost brezplačno parkirati v garaži GZS in/ali na zunanjem parkirišču GZS, poleg poslovne stavbe CPU.

Link do elektronske prijave.

Več o strokovnem posvetu na tem linku.