26.8.2016, Na OZS razpravljali o predlogu zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin

Petek, 26. avgust 2016 - 11:05

 Ministrstvo za finance je že pripravilo predlog zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin in ga posredovalo v javno razpravo do 30.9.2016.  Pripravlja se tudi predlog zakona o davku na nepremičnine, a vsebine na OZS še nismo videli.

 Na današnjem sestanku, ki smo ga izvedli na OZS, smo skupaj s Slovenskim nepremičninskim združenjem FIABCI in drugimi zbornicami obravnavali

1.    Predlog sistemskih navodil in priporočil Vlade RS občinam za sprejem novih odlokov, ki urejajo nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ)

2.    Informacija o pripravah nove sistemske ureditve obdavčitve nepremičnin   Sestanek smo izvedli z namenom čim večje vključitve zbornic in združenj v nadaljevanje priprave  dokumentov s tega področja.

 Na srečanju smo oblikovali prva mnenja posameznih zbornic in združenj ter prisluhnili stališčem vladnih predstavnikov. Na OZS upamo, da bodo naši predlogi upoštevani, saj se ravno zato tovrstna srečanja tudi organizirajo.  

 Predsednik OZS Branko Meh je na srečanju napovedal ostro nasprotovanje proti sprejetju zakona v obliki, ki bi dodatno obremenila obrtnike in podjetnike. Poudaril je, da si obrtniki in podjetniki dodatnih bremen ne morejo privoščiti in da naj bo davek pravično razporejen. V nasprotnem primeru bomo ponovno primorani k doseganju svojih pravic po pravni poti.

Več informacij si lahko preberete na tem linku oz. v priponki.

Pripete datoteke