7.-8.4.2017, Beograd: Mednarodna nepremičninska konferenca "Nauči da uspeš"

Torek, 18. april 2017 - 09:25

Mednarodna nepremičninska konferenca "Nauči da uspeš" organizatorja Klaster nekretnine, Srbija je bila organizirana 07. in 08.aprila 2017 Beogradu, Republika Srbija v Domu Narodne skupščine Republike Srbije in v hotelu Zira.

V prvem delu prvega dne 2. strokovnega posveta "Nauči da uspeš 2017", ki se je začel s svečano otvoritvijo v Domu Narodne Skupščine Republike Srbije, so na prvem panelu razpravljali o spremembah Zakona o posredovanju v prometu z nepremičninami v Republiki Srbiji, tudi ob primerjavi zakonov in dobrih praks v Sloveniji in Hrvaški. Moderator panela je bil g. Saša Stefanović direktor Inštituta za nepremičnine, Beograd. Govorniki na panelu so bili: g. Željko Stojanović, vodja skupine za pripravo sprememb Zakona o posredovanju v prometu z nepremičninami v Republiki Srbiji iz Ministrstva za trgovino, turizem in telekomunikacije, ga. Ema Culi, direktorica Sektorja za trgovino pri Hrvaški gospodarski zbornici, g. Franci Gerbec, častni član FIABCI Slovenija, g. Nenad Djordjević, predsednik Upravnega odbora Klaster nekretnine, Srbija, g. Zoran Lazić, Pomočnik ministra v Ministrstvu za delo, zaposlovanje, borčevska in socialna vprašanja in g. Damir Borić, predsednik Grupacije posrednikov v prometu z nepremičninami pri Gospodarski zbornici Srbije.

V razpravi v Domu Narodne skupščine Republike Srbije je predsednik FIABCI Slovenije g. Jože Podgoršek poudaril pomembnost regionalnega sodelovanja. V zadnjih petih letih sodelovanja smo pripravili strokovne konference in posvete za izobraževanje nepremičninskih strokovnjakov in na ta način pripomogli k ustvarjanju dobrih praks v regiji. V navedenem obdobju je bil vzpostavljen uspešen strokovni dialog in izmenjava mnenj, vse z namenom rasti medsebojnega zaupanja med nepremičninskimi strokovnjaki, kot tudi rasti zaupanja v izvajanje storitev nepremičninskih družb. Izjemnega pomena je razumevanje sosednjih trgov in korektno profesionalno (so-)delovanje nepremičninskih družb. Javnosti in udeležencem v nepremičninski dejavnosti je potrebno vztrajno predstavljati dobre prakse v smeri povečevanja zaupanja potrošnikov. G. Podgoršek je vsem prisotnim izpostavil, da FIABCI Slovenija letos praznuje 25. letnico svojega delovanja in povabil navzoče, da se udeležijo letošnjega 28. Posveta poslovanje z nepremičninami v Portorožu dne 09. in 10.novembra, katerega se bodo udeležili tudi predstavniki svetovne nepremičninske organizacije FIABCI.

V drugem delu prvega dne programa v hotelu Zira je bila osrednja pozornost udeležencev namenjena panelu o globalnih nepremičninskih trgih ter predstavitvi investicijskih priložnosti na nepremičninskih trgih ZDA (območje Miami-ja, Florida), Grčije, Slovenije, Hrvaške in Srbije. Moderator panela je bil g. Jovica Jakovac, direktor Group Real Estate Asset Management, NLB banke d.d., Slovenija.
Panelisti so bili:
Ga. Lynda Fernandez, podpredsednica združenja nepremičninskih posrednikov Miamija, ZDA
Ga. Alexandra Sekouri, predsednica združenja nepremičninskih posrednikov Grčije, Grčija
G. Jože Podgoršek predsednik FIABCI Slovenija, Slovenija
Ga. Ilijana Jeleć, predsednica uprave Erste nekretnine d.o.o. Zagreb, Hrvaška
g. Miroslav Cvetković, podpredsednik Upravnega odbora Klaster nekretnine, SrbijaFIABCI organizacija je bila v Beogradu zastopana s svojimi člani:
g. Walid Moussa (Libanon) član upravnega odbora FIABCI in predsednik FIABCI Bližnji Vzhod, g. Arthur Ohanesyan član FIABCI Ukrajine in g Jože Podgoršek FIABCI Slovenija.

http://www.naucidauspes.rs/program
http://www.naucidauspes.rs/govornici

Več slik najdete v priponki.