22.10.2020, Koroška gospodarska zbornica podelila srebrno priznanje GZS našemu članu mag. Romanu Renerju

Četrtek, 22. oktober 2020 - 09:00
Srebrno priznanje GZS - mag. Roman Rener

Srebrno priznanje GZS - mag. Roman Rener

GZS - Koroška gospodarska zbornica je podelila nagrade najboljšim inovacijam v koroški regiji za leto 2020.
Mag. Roman Rener kot predstavnik našega člana Geodetskega inštituta Slovenije in hkrati član Upravnega odbora FIABCI Slovenije, je skupaj z razvojno ekipo prejel srebrno priznanje GZS za podporo pri razvoju aplikacije za invalide Kopa Maps.

Več na: https://www.gzs.si/oz_koroska/Novice/ArticleID/76615/inovativnost-2020

Geodetski inštitut Slovenije je razvil napredni podatkovni model in vzpostavil bazo podatkov za mobilnost invalidov, podjetje Kopa d.d. pa razvilo novo aplikacijo za navigacijo invalidov. K projektu »Multimodalna mobilnost oseb z različnimi oviranostmi je letos pristopila celotna koroška regija in podprla idejo, da postanejo najnaprednejša regija za mobilnost invalidov v Sloveniji.

Spletna aplikacija Kopa Maps je slovenski mestni e-vodnik, namenjen gibalno oviranim osebam. Aplikacija je produktna in družbena inovacija, ki nudi informacije o institucijah ter opremljenost z dostopnimi simboli, ki ustrezajo mednarodnim opisom: locira, ponudi izbor institucij, vodi uporabnika in poda krajši opis. 

K projektu »Multimodalna mobilnost oseb z različnimi oviranostmi« je pristopilo že več kot 25 občin. Podatke za mobillnost invalidov je mogoče pregledovati in brezplačno izvoziti na spletišču Dostopnost prostora:  http://dostopnost-prostora.si/